Solid-Wa't ik bin

LEDStereoEqualizerBar
Ook de tweede editie van de Friese Korenslag was een groot succes. Ruim 450 aanwezigen genoten zaterdagavond in de Martinikerk in Franeker van de eerste tot de laatste noot van de 6 popkoren tijdens de Friese Korenslag. Een goede opkomst als je bedenkt dat het zeer slecht weer was. Presentator was ook deze keer Joey Hereman. Voor de pauze zongen No Limits uit Franeker, From Us uit Dronrijp, en Solid uit Harlingen. Na de pauze was het de beurt aan Just4fun uit Oosterwolde, gevolgd door de winnaars van 2013, Sjonge jonge uit Grou, en tot slot, de nummer 2 van 2013, First Beat uit Leeuwarden. De deskundige jury (Joeke Hoekstra, Corinne Staal en Theo Wiersma) hadden het erg moeilijk om een top 3 aan te kunnen wijzen. De verschillen waren erg klein. Maar toch is er een top 3 gekozen door de jury: op de derde plaats zijn geëindigd Vrouwenpopkoor From Us. De tweede plaats ging net als in 2013 naar Popkoor First Beat. En toen werd het erg spannend… de winnaar van de Friese Korenslag 2015 zijn geworden: Popkoor Solid uit Harlingen.
Er werd bij het jureren niet alleen gelet op klank, warmte, zuiverheid, maar ook op choreografie en totale uitstraling. Het niveau van de Friese popkoren is erg hoog. Jurylid Theo Wiersma vergeleek de optredens al met gebakjes, we kregen de gehele avond steeds een ander gebakje, de één nog lekkerder als de ander. Ieder met z’n eigen smaak.
Organisator, Neno van der Schaar, was erg tevreden, zowel qua zang als qua opbrengst. Stichting Beautiful kidz Namibia heeft met dank aan sponsors en betalend publiek 5360 euro mogen ontvangen. Ze kunnen hier heel veel weeskinderen mee helpen in hun 2 projecten in Namibië. www.beautifulkidznamibia.nl
Klik hier voor de foto’s

Comments are closed.